Sairaan kaunis valtio

Ensinnäkin haluan onnitella Uudenmaan valtiota itsenäisyysjulistuksen johdosta. Huomenna 28. maaliskuuta herran vuonna 2020 Uudenmaan kansa ottaa kohtalonsa omiin pehmeisiin käsiinsä, koska nykyiset olot sekä oikeuttavat että velvoittavat itsenäistymään. Uusmaalaisten uljas ja ylpeä heimo tuntee syvästi, ettei se enää voi täyttää kansallista ja yleisinhimillistä tehtäväänsä muuten kuin vapaana itsenäisenä maana. Hurraa Nyland!
Elämme yhtä historiallisia aikoja kuin Suomen itsenäistyessä. Silloinkin kaoottinen maailmantilanne tarjosi pienelle kansalle mahdollisuuden määritellä oman tulevaisuutensa. Nyt niin käy vielä pienemmälle kansalle. Olemme eläneet Suomen vallan alla yli sata vuotta. On tullut aika lopettaa myös kauan jatkunut hallitsematon maahanmuutto. Muualta Suomesta on rynnitty vapaasti käsiäkään pesemättä uusmaalaisten tonteille ja toreille. Siksi laitammekin ihan ensiksi rajat kiinni. 
Kovan maahanmuuttopolitiikan hyvä puoli on se, ettei kukaan enää tule rajan yli luvatta. Huono puoli taas on se, ettei meilläkään ole mitään asiaa toiselle puolelle rajan takaiseen Karjalaan tai Lappiin jääneille kesämökeillemme. Ei ilman perusteltavaa syytä. Oletan, ettei “kalat odottavat pyytäjäänsä” tai “risusavotta jäi kesken kesällä” kelpaa hyväksi syyksi. Uskon kuitenkin, että kun poliittinen tilanne lopulta rauhoittuu voidaan myös rajamuodollisuuksia keventää, viimeistään silloin kun Suomen kanssa on solmittu diplomaattiset suhteet. Ehkä sitten lähetämme kovan linjan vihreät ministerimme neuvottelemaan viisumivapaudesta. 
Me uusmaalaiset emme ole vihamielistä väkeä, vaikka perustuslakiimme onkin kirjattu määräys, jonka mukaan ihmisten kuuluu pitää kahden metrin välimatkaa toisiinsa. Me vain viihdymme enimmäkseen kotona ja omissa oloissamme, olemme sellaisia hiukan eristäytyviä. Silti osaamme myös auttaa hädänalaisia. Jos tarpeen tulee, olemme varmasti valmiita ottamaan joitakin suomalaisia kiintiöpakolaisia, jopa Turusta. Jos vain valtiomme tuleva johto katsoo, ettei se vaaranna nuoren maamme turvallisuutta. 
“Jäykkinä ja pystypäin, kuin luoto meressä, ajan allokossa seisoo uusmaalainen kansa”, lauletaan kansallishymnissämme. Ja tottahan se on. Kieroja savolaisia emme halua olla eikä meistä häijyjä hämäläisiä tule. Olkaamme jäykkiä uusmaalaisia. Siksi laitamme myös jäykän Uudenmaan prikaatimme rajalle pitämään huolta siitä, etteivät maakuntien metkut ja murteet livahda metsien kautta meidän takapihoillemme. Valtio ilman omaa armeijaa ei ole uskottava valtio eikä valtion raja ilman betoniporsaita ja piikkilankaa ole mistään kotoisin. 
Valtion rajanvedosta on muuten käyty varsin pitkään jo keskustelua. Runsaasti kannatusta olisi saanut sekin vaihtoehto, jossa rajalinja vedetään kehäkolmosta pitkin, mutta niin pienen valtion uskottava puolustaminen muusuomalaisten hyökkäyksiltä olisi ollut vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Siksi oli hyvä päätös ottaa mukaan myös haja-asutusalueita. Sekä kesäisin niin ihanat (ja talvisin hyödyttömät) Hangon ja Porvoon kaupungit. Pääkaupungiksi valitsemme toivottavasti Kauniaisen. Se on valmiiksi siisti ja rauhallinen ja lepovuoro tekee hyvää Helsingillekin. 
Onnea vielä kerran kaikille Uudenmaan tuoreen valtion asukkaille. Niin ja jos haluatte hankkia Nylandian passin, on kansalaisuus tietysti ensin virallistettava testillä. Luotettavan ja nopean kansalaisuustestin saa tehtyä HUS-nimisessä virastossa Helsingissä ja tuloksen saaminen vie pari päivää. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kestävän kehityksen maassa

Via Asfaltica

Vinksin vonksin