Strateginen kumppari

Syksy saa ja myös mainostoimisto samalla. Asiakkaat puhkeavat kukkaan yhtä jalkaa ruskan kanssa, havahtuvat syys- ja joulukampanjoineen ilahduttamaan meitä markkinointiplaneillaan. Palveluammatissa kuuntelemme pieniä ja suuria toiveita valppaat korvat nöyrästi värähdellen. On niitä, joille teemme oivaltavaa mainontaa, sellaista mikä puhuttelee ja tuottaa haluttuja tuloksia. Joskus se on kaunistakin. On asiakkaita, joiden kanssa pääsemme kuivin jaloin maaliin, ammattitaitoisia ostajia. Toisten kanssa taas kahlaamme elämän kylmiä kuralätäköitä. 

Joskus se menee näin. Tarjoilija: Hyvää iltaa. Asiakas: Ottaisin mustatorvisienikeittoa, riimiporoa ja härkäcarpaccion. Tarjoilija: Ja pääruoaksi? Asiakas: Kampasimpukkaa, vasikanmaksaa, maa-artisokkarisottoa ja nakkeja. Sinapin kanssa. Tarjoilija: Kyllä tietysti onnistuu... Asiakas: Niin, ja vielä kunnon pippuripihvi. Ja punajuurisalaattia, mutta voisiko se olla jonkun muun väristä? Tarjoilija: No, yleensä se on ollut punaista. Asiakas: Minä en pidä punaisesta, siitä tulee joulu mieleen. Tarjoilija: Kuinka haluatte pihvinne? Kypsänä? Asiakas: Mieluummin puolikypsänä tai puoliraakana, se on varmaan edullisempaakin. Sitähän voi sitten aina kypsentää lisää. Otan sitten kaikki samalle lautaselle. Tarjoilija: Kannattaisiko kuitenkin... Asiakas: Nyt alkaa jo olla nälkä. Ruoka saapuu. Asiakas: En minä mitään tällaista ole tilannut. 

 --- 

Räätäli: Kuinka voin auttaa? Asiakas: Äkkiä pitäisi saada juhla-asu, hirveä kiire. Räätäli: Tuleeko tämä miehelle vai naiselle? Asiakas: Kyllä sen pitää sopia ihan kaikille. Räätäli: Minkälaista olitte ajatellut? Asiakas: Joku siisti ja hillitty, aika perinteinen, mutta persoonallinen se voisi kuitenkin olla, kyllähän te tiedätte meidän tyylin. Pääasia kuitenkin on, että se tilaisuus on huomenna. Räätäli: Mikä tilaisuus teillä on? Asiakas: Se on sellainen vuosittainen juttu, mutta ei sitten mitään mustaa ettei tule ihan hautajaiset mieleen. Eikä valkoinenkaan sovi kun kilpailijalla oli kerran. Jotain modernia. Räätäli: Harmaa ehkä? Asiakas: Ei kun kyllä siinä saa väriä olla ja iloisuutta kanssa. Tehkää vaikka muutama erilainen versio. Voisiko jo iltapäivällä tulla sovittamaan? 

 --- 

Lääkäri: Vahvasti epäilen, että vaiva liittyy maksan toimintaan. Usein se... Asiakas: Älä nyt sössötä. Lääkäri: Testitulosten mukaan... Asiakas: Unohdetaan ne. Laita tosta 70mg, tuota lisäksi ja tuolta vielä nappeja päälle. Siitä se lähtee. Näin tätä on ennenkin hoidettu. Lääkäri: Mietitäänkö kuitenkin hetki, mistä tämä johtuu? Asiakas: Ei jumalauta, meidän firmassa olisi ovi laulanut jo. On meillä muutakin tekemistä. Onko teillä vieläkään mitään ammattikoulutusta? Anna tänne se ruisku. Lääkäri: Se voi olla huono idea... Asiakas: Jos te ette halua tehdä tätä, kyllä tuolta löytyy muita lääkäreitä, jotka haluavat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Selkä vääränä

Olen lukenut toimitusehdot

Käyttäkää terveinä!