Kympin todistus

Aah – se tuntuu ilmassa, se tuntuu ruumiissa. Kevät. On ollut ahdistava, mutta nyt se on ohi. Blogia ei ole jaksanut pitää elossa. Yleinen ilmapiiri maassa on muutenkin painostava ja tulehtunut. Töissä on musertanut pitemmän aikaa, mutta se onneksi muuttuu pian. Uutta kotia ei ole löytynyt. Ahdingossa on kuitenkin se hyvä puoli, että aina on tilaisuus oppia jotakin. Seuraavat viisaudet on käytännön elämässä omakohtaisesti kantapään kautta testattu ja oikeiksi todettu, enkä yritäkään väittää keksineeni niitä kaikkia itse.

1. Luota vaistoosi. Se on kuitenkin aina oikessa, vaikka juuri sillä hetkellä näyttäisi muulta. Jos kysyy neuvoa toisilta, saa yhtä monta erilaista vastausta. Oman elämän päätökset on syytä tehdä itse ja ottaa niistä itse myös vastuu.

2. Älä hukkaa mahdollisuuksia. On turha ajatella, että saa toisen tilaisuuden. Ei sitä tule. Samaan tienhaaraan ei voi palata, koska sitä ei enää ole. Menemällä samaan paikkaan samaan aikaan seuravalla viikolla, ei näe samoja ihmisiä uudestaan.

3. Älä ole ylpeä. Ylimielisyys kostautuu aina. Ylpeys on turhamaisuutta, joka kastelee omat nilkat. Älä kuvittele olevasi kuolematon ja voittamaton. Nöyryys ja vaatimattomuus palkitaan, vaikka heti ei siltä näyttäisikään.

4. Jos toivot jotain, toivo parasta. Miksi tyytyä toiseksi parhaaseen tai ihan hyvään. Lopputulos on parhaimmillaan olosuhteisiin nähden paras ratkaisu – ja se yllättää aina, jos siis käy niin, että toiveet toteutuvat. Toivomisen suhteen kannattaa myös aina muistaa Oscar Wilden viisaus: Toivo viisaasti, se voi toteutua.

5. Usko ihmisten hyvyyteen. Tämä erityisesti on ollut kovalla koetuksella viime aikoina, mutta jos luopuu uskosta hyvyyteen, muuttuu kyyniseksi ja ikäväksi ja vahingoittaa itseään.

6. Usko itseesi tai kukaan muukaan ei usko. Tämä on vanha juttu, mutta aina se unohtuu. Kukaan muukaan ei usko ideoihisi, jos et itse ole innostunut.

7. Mene kun kutsutaan. Olen hukannut monta hyvää tilaisuutta tutustua uusiin ihmisiin, nähdä uusia paikkoja ja ties mitä jättämällä menemättä tilaisuuksiin, joihin minut on kutsuttu. Miksi? En ole ollut juhlatuulella tai vain jaksanut laittaa kenkiä jalkaan.

8. Kaikella on tarkoitus. Pitäisi pitää silmät auki ja muistaa, että maailma on ihmeellinen paikka, joka on täynnä symboleja ja salaisuuksia. Ohilentävä varis ei välttämättä olekaan varis, se voi olla myös mahtava noita. Miten paljon symboliikkaa onkaan säätytalon nurkilla nokkivissa variksissa.

9. Huoli on ihmisen pahin vihollinen. Miten säilyttäisi sen nuoruuden optimismin ja naiivin uskon siihen, että asiat järjestyvät aina jotenkin? Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän huolehtii.

10. Älä juokse rahan, asiakkaiden tai kauniiden naisten perässä. Tätä ei tarvinne selittää. Turha on turhaa.

Kommentit

  1. Loistavaa, kiitos näistä!! Allekirjoitan jokaisen! :)

    VastaaPoista
  2. Merci mademoiselle. En osaa käsitellä asioita tai tehdä tärkeitä päätöksiä tekemättä listoja. Teen myös kaavioita ja taulukoita sekä pisteytän asioita saadakseni tolkkua elämän käsittämättömyyteen. Sulla oli myös hieno lista...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kestävän kehityksen maassa

Via Asfaltica

Kauneimmat pikkujoululaulut