tiistai 1. joulukuuta 2009

Hypokondriarokote

Juttelin naapurin kanssa hiekkalaatikolla sikainfluenssasta. Raskaana oleva vaimo oli jo käynyt ottamassa piikin, pieni poika oli menossa heti seuraavana aamuna. Itselleen naapuri sanoi ottavansa kun saa, valitettavasti hän ei kuulu riskiryhmään ja jää siksi ilman. Varovasti sanoin, että meillä vielä mietitään, onko rokotus ollenkaan tarpeellinen. “Kyllä se kannattaa varmasti ottaa”, naapuri suositteli. Mistäs hän sen muka tietää? Tosiasiassa meillä ei ole aikomustakaan ottaa piikkiä, kaikkein vähiten antaisin sitä omille lapsilleni. Mutta, tällaiseksi hysteria on Suomessa mennyt. Rokotus on kuin uusi uskonto tai aate – eriäviä mielipiteitä ei kaivata.

Ranskassa ylivoimainen enemmistö ei halua rokotusta, jota ei ole testattu eikä todistettu toimivaksi. Viranomaiset eivät nauti kansan varauksetonta luottamusta ja rokotuksia ei ylipäätään pidetä niin järkevinä ja tarpeellisina. Englannissa edes sairaalahenkilökunta ei halua piikkiä. Kaikkialla maailmassa väitellään siitä, mikä rokotteista on vähiten vaarallinen. Suomeen tilattiin vain yhtä lajia, täällä ei nirsoilla. Suomalaiset ovat oivallisia marsuja, koska meillä uskotaan sinisilmäisesti kaikki mitä joku virkamies sanoo. Jos lääkäri käskee, suomalainen nielee vaikka yskänlääkepullonkin. Eikä kyse ole siitä, etteikö vastakkaisia mielipiteitä olisi julkaistu. Niihin ei vain haluta uskoa. Vainotaan niitäkin, jotka vain yrittävät levittää tietoa.

Miksi epäilen virallisen tiedon paikkansapitävyyttä? En usko, että lääkefirmat ajattelevat ihan päällimmäisenä väestön parasta – ne ovat liikeyrityksiä, joiden tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Moraalinen vastuu tulee vasta toisena listalla. Enkä usko, että influenssa leviää sattumalta syrjäseuduilla ja armeijassa ja tartuttaa juuri nuoria ja terveimpiä ihmisiä. Sattumalta armeijassa kaikki on kontrollin ja käskyvallan alla. Ja siksi, että päiväkodissa lähes kaikki lapset, jotka ovat ottaneet rokotuksen, ovat sairastuneet. Ruotsissa 80% sairastui rokotteesta. Serkkuni tyttö tuli kipeäksi heti rokotusta seuraavana päivänä ja tauti jatkui viikon. En ole vielä kuullut itse kenestäkään, joka olisi sairastunut sikainfluenssaan ennen piikkiä.

Omituista on myös se, että jos vanhemmat kysyvät koulun opettajilta, onko joku sairastunut, opettajilla ei ole lupaa kertoa. Kuulemma rehtori päättää, mitään yleispäteviä ohjeita ei ole. Onko mitään pelastussuunnitelmaa, jos oikea hätä iskee ja voimmeko luottaa siihen? Tuskin. Kouluissa myös painostetaan ottamaan rokotus kaikille. Niitä, jotka kieltäytyvät kiusataan ja uhkaillaan. Vainoharhaisuus on jo tarttunut kaikkiin. Onneksi pandemiaa ei ole, myytti elää vain iltapäivälehdissä. Pelko on tuottoisa bisnes muillekin kuin lääkefirmoille. Isä totesi tyynesti, että aasialainen oli paljon pahempi, ei tämä ole mikään kunnon tautikaan. Ottakaa iisisti.

Rauni-Leena Luukanen-Kilde taas väittää, että sikainfluenssa on amerikkalaislaboratoriossa kehitetty virus, joka on tahallaan laskettu irti. Tarkoitus on tehdä rahaa, pääpiruna hääräävät Donald Rumsfeld ja muut suurten lääkefirmojen omistajat. He haluavat sairastuttaa mahdollisimman paljon väkeä, aiheuttaa paniikkia ja pandemiahysterian. Lopulta ihmiset pakotetaan ottamaan rokote, josta he sairastuvat. Seuraavassa vaiheessa asennetaan väkisin mikrosiru ihon alle, jolla voidaan muka tarkkailla ihmisten terveydentilaa. Mikrosiru on tietysti raamatun pedon merkki ja sen ottamalla luopuu omasta tahdostaan – sen jälkeen meitä ohjataan kaukosäätimellä kuin robotteja. Näin on ennustettu.

Science fiction-leffassa 12 apinaa Brad Pittin esittämä hullu eläinaktivisti myrkyttää maailman tappavalla viruksella. Tämä on yksi salaliittoteorioista, joita nytkin on esitetty. Yksi pelottavimpia ‘todisteita’ on USA:n armeijan sotilaan video, jossa hän paljastaa suunnitelman pakkorokotuksista. Ne, jotka eivät suostu ottamaan piikkiä viedään keskitysleireille. Kaikki suunnitelmat on muka jo tehty. Toinen väite on, että virus on biologinen ase, jota testataan nyt maailmanlaajuisesti. 12 apinaa oli mielipuolinen ja huikea elokuva vuonna 1995. Jos silloin olisi kerrottu, mitä nyt on tapahtunut sikainfluenssan kanssa, se olisi kuulostanut vähintään yhtä scifiltä.

Lopulta en enää tiedä kumpi on kahjompi: naapuri, joka vie vaimon ja lapset koekaniineiksi vai Rauni-Leena Luukanen-Kilde, joka on tavannut kolmenlaisia avaruusolentoja ja väittää, että kyseessä on maailmanlaajuinen salaliitto. Entä jos hän on oikeassa? Bruce Willisiäkään ei uskonut kukaan, kun hän väitti tulleensa pelastamaan maailman. Tämäkin on ennustettu: ne viisaat, jotka ovat jäljellä näyttävät hulluilta, koska he ovat vähemmistönä. Globaali diagnoosi taitaa olla luulosairaus eli hypokondria. Luulotautinen uskoo sairastavansa tai sairastuvansa, tuntee kipuja ja ahdistusta ja pelkää kuollakseen, vaikka näkyviä oireita ei olekaan eikä mitään todistettavaa pandemiaa. Pelottaa, mutta en silti ota rokotuksia!

2 kommenttia:

  1. Meillä on töissä ollut yksi sikainfluenssatapaus, mutta vaikka potilaan olo oli pari viikkoa aika kauhea, ei se hänen mielestään ollut keuhkokuumetta pahempi.

    Irkkulassakin on ihmiset aika skeptisiä koko rokotteesta ja itse kun en kuulu riskiryhmään, on rokotteesta kieltäytyminen aika helppoa. Täälläkin on ollut noita potilaita jotka rokotteesta huolimatta ovat sairastuneet sikainfluenssaan.

    Hysterian toinen puoli on se, että lääkäritkin automaattisesti luulevat kaikkia sairaita sikainfluenssan uhreiksi. En nyt muista missäpäin uutisoitiin, että potilas oli kuollut aivokalvontulehdukseen, kun lääkäri oli vaan määrännyt Tamiflu:ta.

    VastaaPoista
  2. Irlannissa saa sentään valita rokotteensa jos siitä nyt on iloa. Ja ihmiset ovat vähän kriittisempiä ja ajattelevat enemmän itse. Suomalainen kun seisoo jonossa jos muutkin seisovat, vaikkei tiedä mitä jonotetaan. Sitten kuulee jopa kommentteja, että ne jotka eivät ota piikkiä ovat jotenkin pettureita. Täällä kaikkien pitää tehdä kaikki samalla tavalla tai sitten ei tee kukaan.

    VastaaPoista